ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Πως να στήσετε το ιδανικό  background για τις βιντεοκλήσεις σας.

Πως να στήσετε το ιδανικό  background για τις βιντεοκλήσεις σας.


Πως να στήσετε το ιδανικό  background για τις βιντεοκλήσεις σας.

Η νέα πραγματικότητα της καραντίνας έχει αλλάξει ένα σωρό πράγματα της καθημερινότητας μας.  Κάνουμε πολλά πράγματα ψηφιακά και πολλοί από εμάς έχουμε δει τα social networks με περισσότερη συμπάθεια από ότι πριν λίγους (αλλά ατελείωτους) μήνες!  Αγοράζουμε ηλεκτρονικά, επικοινωνούμε (ευτυχώς) ηλεκτρονικά, διδασκόμαστε ηλεκτρονικά και εννοείται εργαζόμαστε ηλεκτρονικά.

Είτε το θέλουμε είτε όχι λοιπόν, για να κάνουμε ότι πριν λίγο καιρό γινόταν από απόσταση αναπνοής, σήμερα θα πρέπει να παρουσιαστούμε μπροστά στη μικροσκοπική καμερούλα του Laptop / Smartphone / Tablet / Desktop etc etc etc.

Πως όμως μπορούμε να κάνουμε τις βιντεοκλήσεις μας πιο προσεγμένες και λειτουργικές τόσο για την (νέα) επαγγελματική αλλά και προσωπική μας ζωή;

Όποιο χώρο και αν επιλέξατε τελικά για να γίνει η Working From Home  περιοχή σας – κουζίνα, καθιστικό, είσοδο, κρεβατοκάμαρα και άλλα πολλά…- θα πρέπει να δείξετε προσοχή τόσο στην αισθητική όσο και στην λειτουργική πλευρά του… κάδρου!

Παρακάτω θα διαβάσετε μερικούς απλούς τρόπους για να βελτιώσετε το οικιακό σας Set έτσι ώστε να σας εκπροσωπεί σωστά αλλά και να το μοιράζεστε με … καμάρι!

Πως να στήσετε το ιδανικό  background για τις βιντεοκλήσεις σας.

Ο τοίχος πίσω μου!

Στο background σας σίγουρα κάπου εμφανίζεται ένας τοίχος, οπότε ας ασχοληθούμε με αυτόν.  Εντάξει δεν θα σας προτείνουμε  να αρχίσετε τα βαψίματα χωρίς να το θέλετε… όμως υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να τον φρεσκάρετε λιγάκι.  Η  ευκολότερη και γρηγορότερη λύση είναι να κρεμάσετε ένα ενδιαφέρον print στο μέγεθος και το χρώμα που σας ταιριάζει.  Όταν λέω σας ταιριάζει το εννοώ!  Μπορείτε εύκολα να βρείτε κάποιο πίνακα ή art poster με γεωμετρικές γραμμές που πηγαίνει με το χώρο σας ή κάποια ποιο bold επιλογή, ίσως και πιο ανθισμένη

Πως να στήσετε το ιδανικό  background για τις βιντεοκλήσεις σας. Πως να στήσετε το ιδανικό  background για τις βιντεοκλήσεις σας.    Πως να στήσετε το ιδανικό  background για τις βιντεοκλήσεις σας. Πως να στήσετε το ιδανικό  background για τις βιντεοκλήσεις σας.

 

Πως να στήσετε το ιδανικό  background για τις βιντεοκλήσεις σας. Πως να στήσετε το ιδανικό  background για τις βιντεοκλήσεις σας.  Πως να στήσετε το ιδανικό  background για τις βιντεοκλήσεις σας.  Πως να στήσετε το ιδανικό  background για τις βιντεοκλήσεις σας.

Σε κάθε περίπτωση σκεφτείτε και λίγο τι φοντάρει καλύτερα με τα χρώματα του δέρματος σας.. των ρούχων … των μαλλιών σας! … Έτσι και αλλιώς πρόκειται να γίνετε μέρος του κάδρου!

 

Οι πιο τολμηροί και ονειροπόλοι θα μπορούσαν να τολμήσουν και μία ταπετσαρία floral , λίγο out of the ordinary… ποτέ δεν θα περάσετε απαρατήρητοι όταν σας αγκαλιάζει ένα ολάνθιστο σκηνικό και σίγουρα θα μεταφέρετε ευκολότερα  την θετική σας ενέργεια στον άνθρωπο απέναντι σας ( πίσω από τις κάμερες, εννοείται…)

  Πως να στήσετε το ιδανικό  background για τις βιντεοκλήσεις σας.    

 

 

Σκεφθείτε τις λεπτομέρειες!

Αξιοποιήστε στο μέγιστο δυνατό, όλες τις ορατές επιφάνειες, έτσι ώστε να σας εκπροσωπούν και να εκφράζουν την αισθητική και το στυλ σας!  Επενδύστε σε  ανάλαφρες ραφιέρες σε διάφορα σχήματα και ιδιαίτερα υλικά. Σκηνοθετήστε της με όμορφα βάζα ή κασπώ και διάφορα άλλα κεραμικά είδη.  Παίξτε με τα χρώματα, τις υφές και τα μεγέθη.  Γεμίστε τα ανθοδοχεία σας με  όμορφα μπουκέτα ή ακόμα καλύτερα με τα λιγότερο απαιτητικά από πλευράς συντήρησης και πλέον πολυαγαπημένα dried flowers (το νέο δυνατό  trend).   Επιλέξτε κεριά με ενδιαφέρουσες φόρμες  σε χρώματα που αγαπάτε και εντάξτε τα στο panel σας

Πως να στήσετε το ιδανικό  background για τις βιντεοκλήσεις σας.  Πως να στήσετε το ιδανικό  background για τις βιντεοκλήσεις σας.   Πως να στήσετε το ιδανικό  background για τις βιντεοκλήσεις σας.     Πως να στήσετε το ιδανικό  background για τις βιντεοκλήσεις σας.  

Ακολουθήστε το hashtag #shelfie στο Instagram για να πάρετε περισσότερες ιδέες!

 

 

Φωτισμός

Στην περίπτωση που  o χώρος που έχετε επιλέξει για εργασία από το σπίτι (WFH) δεν διαχέεται από άπλετο φυσικό φως, ώστε να έχετε εγγυημένα κολακευτικό  αποτέλεσμα, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε την ενίσχυση του  με τεχνητό φωτισμό.  Τοποθετείστε ένα φωτιστικό δαπέδου ή ένα  table lamp πίσω και λοξά της οθόνης. Γυρίστε το περίπου στις 45° προς το πρόσωπό σας  και θα σας δώσει μία γλυκεία λάμψη, ενώ ταυτόχρονα θα φωτίσει απαλά το σπιτικό σας background. Μην τοποθετείτε φώτα πίσω σας.  Θα δώσουν «σκληρό αποτέλεσμα» και θα σκιάσουν το πρόσωπό σας!  Αν δεν μπορείτε να αποφύγετε το φωτισμό πίσω σας, τότε ενισχύστε με φωτισμό μπροστά από το πρόσωπό σας για να πετύχετε τη σωστή ισορροπία.

Πως να στήσετε το ιδανικό  background για τις βιντεοκλήσεις σας.      Πως να στήσετε το ιδανικό  background για τις βιντεοκλήσεις σας.          Πως να στήσετε το ιδανικό  background για τις βιντεοκλήσεις σας.          Πως να στήσετε το ιδανικό  background για τις βιντεοκλήσεις σας.

 

Αυτά λοιπόν από εμας! Συνδεθείτε και… συνδεθείτε!

Enjoy your video calls!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.